tango ConTacto :: per berseus

per berséus :: dansare :: tangoinstruktör

Per Berséus dansar argentinsk tango, håller tangoshower och driver tangokurser.

Per Berséus tango-CV

Per har en gedigen musikalisk bakgrund som trumpetare och körsångare. Under många år sjöng han i Eva Bohlins framstående körer, och han spelar klassisk trumpet sedan 1986, för närvarande i Lunds Stadsorkester.

Ett par salsaintensiva år i Paris blev upptakten till Pers intresse för pardans, och från 2003 har han steg för steg ersatt smakrik salsa med taktfull tango. Sedan hemkomsten till Lund har Per blivit en välkänd profil i Sydvästskånes rika tangomiljö, både som begåvad dansare och uppskattad lärare.

Per har utbildats till tangolärare av Daniel och Jessica Carlsson på Tangokompaniet. Utbildningen har varit fortlöpande under 2005 till 2007 med starkt fokus på undervisningpraktik och danstekniskt kunnande. Per har även genomgått en instruktörskurs för Gunilla Rydén och Henrik Ulldal under Tango Primavera 2007, där tyngdpunkten låg vid pedagogik och metodik.

Sedan hösten 2005 är Per lärare på Tangokompaniet i Lund och han driver också Tango conTacto. Han har undervisat tillsammans med en mängd olika lärare, såsom Anna Solakius, Daniel Carlsson, Charlotte Rivero, Miranda Lindelöw, Ellinor Westrup och Sara Änghede.

Sommaren 2007 organiserade och genomförde Per tangokurser och -shower på Island, både i och utanför Reykjavik, i samarbete med María Shanko på Tango Adventure.

Hösten 2008 uppträdde Per tillsammans med Therese Alkesund i barnprogrammet Rampljuset på SVT.

© 2006-2008 tango conTacto :: per berséus
Kontakt: mejla tango@berseus.se eller ring +46 762 67 48 85
Postadress: Rossings väg 4, 226 51 Lund
Sidan uppdaterades den 28 december 2008 av webmaster@berseus.se