tango ConTacto :: per berseus

aktuellt :: nyheter

Denna sida uppdateras då och då med nyheter från
Tango conTacto.

Gilla oss på Facebook, så får du allra senaste nytt!

Aktuellt hos Tango conTacto.

Påskfestival! Per Berséus och Tava Sieh undervisar och ger en uppvisning på Tangokompaniets påskfestival. Det andra lärarparet är Daniel Carlsson och Cecilia Piccini. Du hittar mer information på sajten för Festivalito i Malmö.

Lär dig tango under våren 2016! Per ger under hösten fortsättningskurser tillsammans med Tava Sieh. Se sidan för kurser i Lund för mer information. Om du vill ha skräddarsydd undervisning och utvecklas snabbare rekommenderas privatlektioner, vare sig du är nybörjare eller har dansat flera år.

Fyller vännen år? Presentkort på tangolektioner är en fin gåva. Läs mer på sidan om privatlektioner.

Gammalt nytt.

Dansa argentinsk zamba i Göteborg! Per Berséus och Tava Sieh kommer att undervisa argentinsk zamba på Maldito Festivalito den 18 oktober! Kom och dansa denna fantastiska folkdans med oss och lär dig att vifta med näsduken till den vackra, långsamma zambamusiken.

Dansa argentinsk zamba under påsken 2014! Per och Tava kommer att undervisa tango, chacarera och zamba på tangofestivalen Festivalito under påsken! Chacarera och zamba är två fina argentinska folkdanser som är lätta att lära sig. Chacareran är pigg och energifylld, medan zamban är mer stillsam och man har var sin näsduk för att bättre uttrycka händernas rörelser i luften.

Blogg om tango Per har startat en blogg. De flesta inläggen kommer att vara på engelska. Bland annat finns det rekommendationer för den som vill åka till Buenos Aires och njuta av tangon där.

Per i Buenos Aires Under hösten 2011 och våren 2012 kommer aktiviteterna hos Tango conTacto ligga nere, eftersom Per är i Buenos Aires för att fördjupa sig i dansträning och i tangons kulturella ursprung. Vi ses igen under sommaren 2012!

Tango i magasinet Om Yoga Om! Tangolärarna Per Berséus och Ellinor Westrup medverkar i det nya numret av det svenska yogamagasinet Om Yoga Om, som kom ut i butikerna den 25 maj 2010. Artikeln handlar om samspel mellan tango och yoga. Skynda och köp innan nästa nummer kommer ut - de har inte tango med varje gång, tyvärr! :)

Tango på nederländsk tv! Per Berséus åkte ner till Amsterdam i oktober 2009 och var partner åt Rozemarijn Nieste när hon hade huvudroll i en dokumentär. När den blir klar kommer den att sändas i tv. Kolla in ett klipp på välkomstsidan.

Ordlista för tango i Sverige Nu finns det en riktigt omfattande ordlista på sajten. Läs och lär!

Tango på tv! Per Berséus och Therese Alkesund tävlade i Rampljuset i SVT:s Barnkanalen i november 2008. Kolla in ett klipp på välkomstsidan.

"Tango Projects" på Island sommaren 2007 - Per befann sig under juli och augusti på Island för att genomföra olika tangoprojekt tillsammans med Maria Shanko, som bland annat har dragit igång Tango Adventure, www.tangoadventure.com. Det blev en lyckad resa och en ovanligt händelserik isländsk tangosommar. Den som är nyfiken på hur argentinsk tango passar ihop med isländsk natur kan titta på den här videon:

Nytt på sajten

28 december 2008: En omfattande ordlista med nästan 100 olika ord som förknippas med tango finns nu på hemsidan! Tanken är att den ska kunna ge tydliga rekommendationer om stavning och böjning av dessa ofta främmande ord, så att de passar in i svenskan.

5 september 2007: Sajten får en lätt ansiktslyftning i väntan på nästa omarbentning. Ett par videolänkar till tangoshower på YouTube har också tillkommit.

20 september 2006: En sida om kurser och workshops läggs till, med beskrivningar av terminskurs i Lund och helgkurs för nybörjare, också i Lund. Den kommer att uppdateras med fler helgkurser och workshops så småningom.

1 september 2006: Fakta om tango och tangodans har fått större plats på sajten, vilket gör den mer användbar både för tangodansare och folk som är intresserade av argentinsk tango. Förutom en fylligare tango-FAQ finns det också flera nya sidor som förklarar olika aspekter av dansen och miljön, allt från terminologi till vett och etikett. Det finns dessutom lite lättsammare inslag: tangohumor och en nätbaserad blixtlektion i tango.

8 juli 2006: En utökad sajt visar nu tydligare upp vad tango conTacto :: per berséus har att erbjuda. Några sidor med tips och grundläggande tangokunskap är tänkta att fungera som en resurs för nybörjare, även om dansare på högre nivåer också kan ha glädje av vissa avsnitt.

1 juni 2006: Sajten sjösattes med en sidas presentation av tango conTacto :: per berséus.

© 2006-2014 tango conTacto :: per berséus
Kontakt: mejla tango@berseus.se eller ring +46 762 67 48 85
Postadress: Västra Stationstorget 12, 222 37 Lund
Sidan uppdaterades den 28 februari 2016 av webmaster@berseus.se