tango ConTacto :: per berseus

privatlektioner i tango

Privatlektioner är det mest effektiva sättet att utvecklas som dansare, vare sig du är nybörjare eller redan inne i tangon.

Nyttan med privatlektioner

Privatlektioner kan sägas vara ett intensivt sätt att lära sig tango i lugn och ro:

  • Intensivt för att lärarens fulla uppmärksamhet riktas mot just dig och för att du hela tiden får personlig feedback om dina framsteg.
  • I lugn och ro för att lektionen kan ske avskilt utan åskådare eller andra som lägger sig i, och för att nivån hela tiden anpassas så att extra hänsyn tas under de moment som just du har svårt för. Du kan ställa frågor om det mest grundläggande eller om det ytterst subtila, och såväl styrkorna som svagheterna i din dans analyseras och lyfts fram.

Om ni är ett par som tillsammans tar en privatlektion i tango kan samspelet mellan just er förbättras. Vi jobbar då både med att korrigera individuell teknik och att öka medvetenheten om kontakten er emellan.

Pers pedagogik

Per Berséus strävar efter att förmedla en behaglig och begriplig tango. Även om lektionen givetvis anpassas till dina behov och önskemål, så finns det teman som Per ofta återkommer till:

  • att hitta en avslappnad kroppshållning och ta bort onödiga muskelspänningar
  • att oavbrutet och aktivt söka bättre kontakt med partnern
  • att utstråla ett lugn gentemot sin partner
Punkterna ovan är ett exempel på hur tangon kan göras behaglig. För att tangon också ska vara begriplig finns det andra aspekter som Per gärna tar upp:
  • att både som förare och följare tydligt visa var man är och vart man vill
  • att inte fastna i invanda mönster utan i stället kommunicera i varje ögonblick
  • att använda sig av musiken för att dansa tillsammans
Genom sin breda undervisningserfarenhet i allt från trumpetspel till högskolematematik har Per utvecklat en god förmåga att anpassa instruktioner och ambitioner till rätt nivå.

Priser och platser

En timmes privatlektion i dansstudio kostar 850 kronor inklusive moms (rabatter ges för studerande och vid köp av paket med 5 eller 10 lektioner). (Klicka här för kontaktinformation.)

Lektionerna hålls normalt i dansstudio i Malmö, eventuellt i annan lokal efter överenskommelse.

Presentkort

Ge bort tangolektioner i present! Privatlektioner i argentinsk tango är en gåva som alla uppskattar. Erbjud en vän eller släkting som inte tidigare har dansat en första introduktion till tangons värld. Det är för de flesta en spännande upplevelse att röra kroppen på nya sätt samtidigt som en lärare med odelad uppmärksamhet anpassar lektionen till en behaglig nivå.

Eller kanske är det så att du känner någon som redan går på tangokurs men som du vill ge ett extra uppsving i dansen? Ett par privatlektioner friskar upp tangon och sätter fokus på vad som är viktigt för att utvecklas vidare. För många ger en privatlektion ofta också inspiration att lära mer och utforska nya möjlighater inom dansen.

Beställ ett presentkort, så kan den lyckliga mottagaren sedan själv boka in tider som passar.

Vad ger man till den som redan har allt? - Tangolektioner!

© 2006-2022 tango conTacto :: per berséus
Kontakt: mejla tango@berseus.se eller ring +46 762 67 48 85
Postadress: Västra Stationstorget 12, 222 37 Lund
Sidan uppdaterades i september 2017 av webmaster@berseus.se